Picanha Sous Vide

Picanha är en styckningsdetalj som är väldigt populär i Brasilien och Argentina. När du tillagar Picanha Sous Vide får du ett smakrikt och otroligt mört kött. Tyvärr är Picanha fortfarande relativt okänd i Sverige men på den brasilianska grillfesten, en så kallad churrasco, är den en given självklarhet och en storfavorit. Picanhan, som i Sverige kallas för rostbiffslock i Sverige, är en mycket smakrik detalj från baksidan av djuret med en fet kappa på toppen. 

Tänk dock på att du vid servering alltid ska skära upp köttet tvärs fibrerna och inte längs med! Jag brukar alltid låta hela kappan sitta kvar för smakens skull, men det går bra att skära ev en bit. Som vanligt vid Sous Vide kan du avsluta tillagningen på en varm panna, med en brännare eller på en riktigt varm grill. Om du vill addera ytterligare en syamerikansk touch på din middag så passar en frisk Pico de Gallo, inlagd chili eller inlagd jalapeno helt perfekt till! Lycka till!

Skriv ut recept
Picanha - Sous Vide
Avsluta köttet i en panna eller på en rejält upphettad grill. Tänkt på att transchera köttet tvärs fibrerna och inte längs med!
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 5 tim
Passiv tid 4 tim
Portioner
pers
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 5 tim
Passiv tid 4 tim
Portioner
pers
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär ett sick-sack mönster över fettkappan på din Picanha
  2. Salta och peppra köttet runt om
  3. Försegla i en vacuummaskin alternativt en zip-lock-bag
  4. Låt gå i Sous Vide ca 4 timmar på 54C för medium rare.
  5. Låt svalna något och avsluta sedan i en panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, du ska här bara ge din Picanha en fin yta.
  6. Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
  7. Skär upp och servera din saftiga Picanha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *