Recept inlagd jalapeno

Inlagd jalapeno, eller picklad jalapeno, är ett syrligt sött tillbehör med lång hållbarhet och sting i sig. Jalapeño är en variant av arten spansk peppar Capsicum annuum, dit även den vanliga paprikan hör.  Jalapeño är uppkallad efter den mexikanska staden Xalapa, även ibland stavat Jalapa. I det här receptet går det utmärkt att byta ut Jalapenon mot valfri chili och på så sätt få fram en helt annan hätta.  

Skriv ut recept
Inlagd jalapeno
Jalapenon passar kanonfint som tillbehör på hamburgare, smörgås eller som ett tillbehör på en texmexbuffé. Glöm inte att tvättad dina händer ordentligt efter att du är klar med din inlagda jalapeno.
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 4 dagar
Portioner
pers
Ingredienser
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 4 dagar
Portioner
pers
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skala vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser utom Jalapenon i en kastrull och koka upp.
  2. Låt lagen svalna och häll upp den i en desinficerad burk som går att försluta.
  3. Skiva all jalapeno och lägg över i burken med lagen, förslut locket och ställ i kylen.
  4. Efter några dagar i kylen är din inlagda jalapeno klar!
Dela det här receptet