Inlagd, eller picklad, chili håller sig fräsch väldigt länge om du förvarar den svalt och kan användas till ett mängd olika rätter! Men absolut bäst gör den sig tillsammans med grillat. Chili är en underbar grönsak på många sätt, man får ofta ett överflöd av frukter när plantorna väl sätter fart. Tyvärr är hållbarheten förhållandevis kort och ett alternativ till att frysa in eller göra flingar är denna underbara inlagda chilin. I det här receptet behåller vi frukterna hela. Om du vill ha en mildare variant så kan picklad japaleno vara ett alternativt. Vilken sort chili du vill använda är valfritt. Men om du använder chili i olika färger får du dessutom en vackert tillbehör att ställa fram på bordet vid servering. Glöm inte att desinficera burken ordentligt för att undvika bakterierna.
Skriv ut recept
Inlagd Chili (hela)
Instruktioner
Gör små hål runt om chilifrukterna, använd en nål eller något annat vasst.
Blanda saltet med ca 1 liter kallt vatten och häll i chilifrukterna. Låt stå i 12 timmar, gärna ett helt dygn.
Häll ut vattnet och skölj chilin ordentligt.
Blanda ihop ättikspriten, vattnet, sockret och lagerbladen, koka ihop och låt svalna.
Häll över lagen tillsammans med chilifrukterna i en desinficerad glasburk.
Sätt på locket och låt svalna.
Låt stå svalt i två veckor innan första serveringen för bästa smak.