Att tillreda majskolvar med hjälp av Sous Vide är busenkelt! Tack vare att majsen tillagas i förslutna påsar, helst vakuumpackade, blir de extra saftiga och smakrika. Dessutom behåller de alla sina näringsämnen som annars kokas bort vid traditionell tillagning i varmt vatten i en kastrull. Visste du att majs under lång lång tid har använts som föda? Enligt vissa fynd påbörjades odlande av majs i Sydamerika och Mexiko redan för 10 000 år sedan!
Ingredienser
|
Instruktioner
- Förvärm vatten i en kastrull med din Sous Vide till 83C.
- Tag bort ev bladhölje och trådar på majskolvarna.
- Lägg ned majs, smör och saltet i en vakuumpåse. Tillsätt även eventuellt kryddor efter smak.
- Förslut påsen och lägg den i det varma vattnet i ca 30 minuter.
- Efter 30 minuter tar du upp påsen och klipper upp den. Ta bort eventuella kryddor och lägg på en extra klick smör innan servering.