Lammracks som tillagas Sous Vide blir fantastiskt smakrika och saftiga. Du är dessutom garanterad ett perfekt resultat varje gång. Du tillagar dem med hjälp av din Sous Vide och sedan snabbt bärnner på en stekyta med antingen ett riktigt hett stekjärn eller på en väl uppvärmd grill. Dina lammracks serveras med fördel tillsammans med en krämig savoykål, rostade rotsaker och balsamsky. I det här receptet får lammracken sin stekyta med hjälp av en varm stekpanna, det går naturligtvis lika bra att göra samma sak på en varm grill.
Temperaturer lammracks sous vide
Rare
46°C till 51°C
1 till 1 1/2 timme
Medium rare
52°C till 57°C
1 till 2 timmar
Medium
57°C till 62°C
1 till 4 timmar
Medium well
63°C till 67°C
1 till 4 timmar
Well done
69°C
1 till 4 timmar
Förberedelsetid | 30 min |
Tillagningstid | 1 1/2 -4 timmar |
Portioner |
pers
|
Ingredienser
- 900 gr lammracks (ca 2 st lammracks)
- 1 nypa svartpeppar
- 1 nypa Salt
Ingredienser
|
Instruktioner
- Förbered din Sous Vide och en kastrull med varmt vatten, sätt din Sous Vide till önskat gradtal enligt tabellen ovan.
- Salta och peppra dina lammracks.
- Lägg köttet i en vakuumpåse, förslut påsen och lägg ned i kastrullen.
- Vänta så länge som tabellen ovan anger för dina smakpreferenser.
- Torka försiktigt av dina lammracks med lite papper och värm en stekpanna till hög värme. Klicka i en rejäl klick smör i pannan.
- Stek nu lammet på hög värme och smaksätt eventuellt med dina egna kryddor, såsom rosmarin och / eller vitlök. Ös hela tiden lammet med det smörsky som ligger i pannan.
- Ta upp lammet och låt vila i ca 10 minuter i smörpapper, skiva och servera!