Recept lammracks – Sous Vide

Lammracks som tillagas Sous Vide blir fantastiskt smakrika och saftiga. Du är dessutom garanterad ett perfekt resultat varje gång. Du tillagar dem med hjälp av din Sous Vide och sedan snabbt bärnner på en stekyta med antingen ett riktigt hett stekjärn eller på en väl uppvärmd grill. Dina lammracks serveras med fördel tillsammans med en krämig savoykål, rostade rotsaker och balsamsky. I det här receptet får lammracken sin stekyta med hjälp av en varm stekpanna, det går naturligtvis lika bra att göra samma sak på en varm grill.

Temperaturer lammracks sous vide

Rare
46°C till 51°C
1 till 1 1/2 timme

Medium rare
52°C till 57°C
1 till 2 timmar

Medium
57°C till 62°C
1 till 4 timmar

Medium well
63°C till 67°C
1 till 4 timmar

Well done
69°C
1 till 4 timmar

Skriv ut recept
Recept lammracks - Sous Vide
Servera gärna dina lammracks tillsammans med krämig savoykål och balsamsky. Addera gärna dina egna smaksättare efter smak. Några favoriter är rosmarin, skivad vitlök eller skivad schalottenlök.
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 30 min
Tillagningstid 1 1/2 -4 timmar
Portioner
pers
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 30 min
Tillagningstid 1 1/2 -4 timmar
Portioner
pers
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förbered din Sous Vide och en kastrull med varmt vatten, sätt din Sous Vide till önskat gradtal enligt tabellen ovan.
  2. Salta och peppra dina lammracks.
  3. Lägg köttet i en vakuumpåse, förslut påsen och lägg ned i kastrullen.
  4. Vänta så länge som tabellen ovan anger för dina smakpreferenser.
  5. Torka försiktigt av dina lammracks med lite papper och värm en stekpanna till hög värme. Klicka i en rejäl klick smör i pannan.
  6. Stek nu lammet på hög värme och smaksätt eventuellt med dina egna kryddor, såsom rosmarin och / eller vitlök. Ös hela tiden lammet med det smörsky som ligger i pannan.
  7. Ta upp lammet och låt vila i ca 10 minuter i smörpapper, skiva och servera!