Flankstek Sous Vide ger ett saftigt och mört kött med mycket smak. Flanksteken är ett stycke nötkött som orättvist är lite bortglömt. Rätt tillagad blir den sanslöst mör och smakrik men fel tillagad blir det en fullständig katastrof! Med hjälp av Sous Vide är det omöjligt att misslyckas, det enda viktiga du behöver komma ihåg är faktiskt hur du skär upp köttet!
Tänk dock på att du vid servering alltid ska skära upp Flanksteken tvärs fibrerna och inte längs med! Som vanligt vid Sous Vide kan du välja att avsluta din tillagning på en rejält upphettad grill alternativt en riktigt varm panna, Om du vill addera ytterligare god smak till din middag så passar picklad rödlök och inlagd jalapeno eller helt perfekt till! Lycka till!
Flankstek Sous Vide
Ingredienser
- 600 gr Flankstek
- 1 nypa Flingsalt
- 1 nypa svartpeppar nymalen
Instruktioner
- Torka flanksteken försiktigt runt om med lite hushållspapper.
- Salta och peppra köttet runt om.
- Försegla köttet i en vacuumpåse eller en zip-lock-bag.
- Låt gå i Sous Vide ca 4 timmar på 54 C för medium rare.
- Låt svalna något innan du avslutar i en varm panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, det ska bara få en yta.
- Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
- Skär upp och servera din saftiga och möra Flankstek!