Habanero Hot Sauce

En riktigt het sås är bland det bästa som finns och den här heta såsen, baserad på habanero, passar lika bra till fisk som kött. Det här receptet är baserat på Rick Bayless klassiska recept. Grunden består av Habanero men det går lika bra med det du har tillgång till. En trevlig variant är att t ex tillsätta några Aji Lemon frukter för en citrussmak på såsen. Om din Hot Sauce blir för stark kan du dra ned på antalet chilifrukter alternativt byt Habanero mot en mildare variant. Glöm inte att desinficera flaskan du använder. Det räcker med att du har den i ugnen 15 minuter på ca 100 C. Såsen håller minst fyra månader om du förvarar den i kylskåpet.

Skriv ut recept
Habanero Hot Sauce
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 15 min
Portioner
dl
Ingredienser
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 30 min
Passiv tid 15 min
Portioner
dl
Ingredienser
Instruktioner
  1. Rosta vitlöken i ugnen (200 C) i ca 10 till 15 minuter.
  2. Koka upp morötterna, silverlöken, habaneron, vinägern samt vattnet i en kastrull. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Låt svalna något.
  4. Tillsätt den rostade vitlöken, salt och socker. Mixa allt i en mixer tills du får en slät och len sås.
  5. Om du tycker att såsen är för tjock kan du späda den med lite vatten till önskad konsistens.
  6. Häll över i en väl rengjord behållare av glas, gärna en flaska, och förslut.