Salsa är det spanska ordet för sås och har sitt ursprung i det central- och sydamerikanska köket. Den här mangosalsan, som är söt och fruktig, går både snabbt och enkelt att tillaga. Den läckra mangosalsa passar bra till förrätt med till exempel pilgrimsmusslor eller andra grillade skaldjur. Den går även mycket bra att servera till mexikansk mat. Är det inte rätt säsong för färsk mango går det istället utmärkt att ta fryst mango som du tinar.
Tillagningstid | 15 min |
Portioner |
pers
|
Ingredienser
- 2 st Mango mogna
- 1/2 st Rödlök eller silverlök du väljer själv vilken av lökarna du föredrar
- 1 knippe Färsk koriander
- 1 st Lime
- 1 nypa Salt
Ingredienser
|
Instruktioner
- Tärna mangon och finhacka löken och koriandern.
- Lägg allt i en serveringsskål
- Press saften ur Limen över blandningen och toppad med salt.
- Blanda alla ingredienser omsorgsfullt och servera in mangosalsa!