Kycklingvingar, eller Chicken Wings, Sous Vide ger dig ett perfekt resultat varje gång. Många skulle nog tror att kycklingvingarna blir slemmiga och gelatinaktiga när de tillagas Sous Vide. Men det är helt fel, de blir supersaftiga och helt perfekta! Tack vare att de avslutas i ugnen på riktigt hög värme får de även den där knapriga ytan som de ska ha. Servera gärna med en Blue Cheese dipp för ett fulländat snack!
Kycklingvingar med honung och vitlök - Sous Vide
Ingredienser
- 3 st Vitlöksklyftor skalade och rivna
- 1 cm Färsk ingefära skalad och riven
- 2 msk Honung
- 1 msk Kinesisk soja
- 1 krm Salt
- 1 krm svartpeppar nymalen
Instruktioner
- Förbered din Sous Vide och sätt den på 71 C.
- Blanda ihop vitlöken, honungen, ingefäran, sojan, saltet och pepparn i en skål. Häll över såsen tillsammans med kycklingvingarna i en vakuumpåse, alternativt en zip-lock-bag, och förslut. OBS! Spara en tesked av såsen till servering!
- Låt gå Sous Vide i ca 4 timmar.
- Sätt ugnen på 240 C.
- Ta upp påsen och häll ut all vätska. Lägg ut kycklingvingarna på ett bakplåtspapper och låt gå i ugnen 15 minuter. Vänd på vingarna efter halva tiden.
- Lägg upp på tallrikar och dutta på den sista såsen. Servera genast, gärna med en Blue Cheese Dipp!