Recept Pulled Pork – Sous Vide

Pulled pork har ett mycket smakrikt och saftigt kött och har under lång tid varit vanligt förekommande i framför allt södra delarna av USA. I det här receptet tillagas den med hjälp av Sous Vide. Den största vinningen med Sous Vide här är att köttet blir fantastiskt saftigt. Enligt originalreceptet ska det rinna safter längs kinderna när man äter, annars är det inte riktig Pulled Pork! Själva namnet Pulled Pork kommer av att man i slutet av tillagningen drar isär köttet med gafflar.

Det här receptet är inspirerat av Felicity Cloakes recept ”Perfect Pulled Pork”. Servera din pulled pork i Briochebröd tillsammans med Coleslaw, picklad rödlök, inlagd chili och/eller inlagd jalapeno för en garanterad succé! 

Skriv ut recept
Pulled Pork - Sous Vide
Tips! Istället för en vakuummaskin kan du använda dig av en zip-lock-bag som du sänker ned i vatten tills all luft åkt ut, förslut sedan påsen helt.
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 30 min
Tillagningstid 24 tim
Portioner
pers
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 30 min
Tillagningstid 24 tim
Portioner
pers
Instruktioner
  1. Förbered din Sous Vide med en kastrull vatten. Sätt värmen på 63C.
  2. Blanda saltet, paprikapulvret och sockret. Gnid in ungefär hälften av blandningen ordentligt på köttet. Resten av blandningen mixas senare med den nästan färdiga pulled porken.
  3. Lägg ner köttet i en vakuumpåse och tillsätt liquid smoke, vacca köttet.
  4. Stoppa ned köttpaketet i vattnet tillsammans med din Sous Vide-maskin. Sätt timern på 23 timmar och täck kastrullen med aluminiumfolie så gott det går.
  5. Sätt på ugnen på 240C när timern närmar sig slutet.
  6. När timern är klar, ta upp köttet och häll upp saften i en skål. Ställ in köttet på en ugnsfast form i ugnen ca 10 minuter.
  7. Ta ut köttet och låt det vila i ca 30 minuter under aluminiumfolie.
  8. Använd två gafflar och dra loss köttet till önskad texture. Häll på resten av kryddblandningen och saftet. Blanda väl och låt dra en stund.
  9. Servera din perfekta Pulled Pork!