Egg Bites Sous Vide

Om du lagar Egg Bites Sous Vide får du ett supergrymt snack som passar lika bra till frukost som till mellanmål. Tack vare den perfekta temperaturprecisionen med hjälp av Sous Vide kan du få exakt den krämighet du önskar på dina bites. Egg Bites är något som den amerikanska kedjan Starbuck haft på sin meny sedan en tid tillbaka och har blivit en stor succé. Man kan i princip ha i vad man vill, men jag har kommit fram till att min stora favorit är receptet med bacon, färskost och Gruyere. Innan du börjar måste du se till att du har mindre glasburkar att tillaga din Egg Bites i. De finns att få tag på i butiker som Clas Olson, Lagerhaus, etc… Dina Egg Bites är supergoda direkt när de är klara men fungerar lika bra att ha i kylskåter som mellanmål ett par dagar.

Skriv ut recept
Egg Bites Sous Vide
Du kan variera din fyllning i dessa Egg Bites. Prova olika sorters ostar, örter och grönsaker tills du hittar din favorit!
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 1 1/2 tim
Passiv tid 1 tim
Portioner
st
Ingredienser
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 1 1/2 tim
Passiv tid 1 tim
Portioner
st
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt din Sous Vide på 77,8 C.
  2. Mixa äggen, ostarna och saltet till du har fått en len kräm.
  3. Grilla de tre skivorna bacon i ugnen på 205 C i ca 15 minuter.
  4. Lägg en halv skiva bacon i varje glasburk och fördela sedan ut smeten.
  5. Skruva på locken. Här är det viktigt att det varken blir för hårt eller löst. Skruvar du för hårt kommer ingen luft ut och du riskerar att brukarna spricker i badet.
  6. Ställ ned burkarna i vattenbadet i 1 h.
  7. Skruva av locken och knacka på burkarna upp och ned till dina Egg Bites lossnar. Servera!