Recept kalkonbröst – Sous Vide

Kalkonbröst Sous Vide passar lika bra till en härlig söndagsmiddag som till jul. Med hjälp av Sous Vide blir kalkonbösten både saftigare och mörare än vid traditionell matlagning. Kalkonbrösten passar utmärkt att servera tillsammans med kulstekt potatis, svartvinbärsgelé och en härlig gräddsås.

Skriv ut recept
Kalkonbröst - Sous Vide
Det här receptet på kalkonbröst går superbra att avsluta på grillen istället för stekpannan. Tänk bara på att ha riktigt hög temperatur och låt kalkonen inte ligga kvar mer än ca 20 sekunder på varje sida.
Maträtt Huvudrätt
Kök Franskt
Förberedelsetid 30 min
Tillagningstid 5 1/2 tim
Passiv tid 5 tim
Portioner
pers
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Franskt
Förberedelsetid 30 min
Tillagningstid 5 1/2 tim
Passiv tid 5 tim
Portioner
pers
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förbered din Sous Vide och en kastrull med varmt vatten. Sätt temperaturen till 58C.
  2. Vakuumpacka kalkonbrösten och lägg med en tsk smör i påsen.
  3. Låt kalkonbrösten gå i vattenbadet i 5 timmar.
  4. Ta upp kalkonbrösten ur vattenbadet och hetta upp en stekpanna rejält.
  5. Stek kalkonen, i 2 tsk smör, runt om tills de får fin färg. Salta och peppra. Om du hellre vill så går det lika bra att avsluta kalkonbrösten på grillen, se bara till att ha en riktigt hög temperatur.
  6. Låt vila i smörpapper i ca 5 minuter innan servering.