Oxbringa (Brisket) Sous Vide

som faller ihop i munnen, med väldigt mycket smak. Finessen är att du tillagar oxbringan under en lång tid, vilket ger ett mört kött, på låg temperatur vilket gör att köttet inte blir överkokt. Vilken temperatur du vill använda dig av är en smaksak, men här kör jag oxbringan på 56 C. Det ger ett medium kött som blir saftigt och mört. Ett givet tillbehör till din oxbringa är picklad rödlök!

I texas brukar man kalla en riktigt bra Brisket ”the Holy Grail of barbecue”. Ofta när man serveras grillad eller rökt Brisket upplever du att den förvisso är god men tyvärr ofta torr. Med hjälp av Sous Vide bibehåller du all smak, mörar köttet samt bibehåller köttsaften i köttet. Det här receptet är ett exempel där det är svårt att få samma resultat med hjälp av andra tillagningsmetoder. Denna Oxbringa kommer imponera djupt på dina vänner!

Det är dessutom i princip omöjligt att misslyckas med köttet. Originalreceptet på en Brisket är att det röks under en längre tid. Här har vi ersatt den röksmaken med Liquid smoke, Worecestershiresås och rökt parikapulver.

Det här receptet på Oxbringa Sous Vide gör sig riktigt bra med en barbecuesås och inlagd chili som tillbehör.

Skriv ut recept
Sous Vide Oxbringa (Brisket)
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 48 1/2 tim
Passiv tid 48 tim
Portioner
personer
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 15 min
Tillagningstid 48 1/2 tim
Passiv tid 48 tim
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Starta igång din Sous Vide och ställ in den på 56 C.
  2. Gnid in oxbringan med Liquid smoke och Worcestershiresåsen. Finish the brisket on a medium-high grill for 8 to 10 minutes, turning the brisket regularly. The goal is to get a nice char on the brisket without overcooking the meat and not letting the drippings light up like a roman candle. To serve thinly slice the brisket. This sous vide brisket is particularly excellent with a nice BBQ sauce.
  3. Blanda ihop paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar.
  4. Gnid i kryddblandningen i köttet.
  5. Lägg över i en vacuumpåse alternativt zip-lock-bag och förslut.
  6. Låt gå i vattenbadet 48 timmar.
  7. Avsluta din oxbringa i en varm panna alternativt en rejält upphettad grill. Köttet är klart på det du vill uppnå nu är en fin yta.
  8. Låt svalna i ca 10 minuter.
  9. Skiva upp köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna. Servera din möra och saftiga oxbringa!