Picklad rödlök

Picklad rödlök är bland det bästa som finns i form av tillbehör. Det passar lika bra till en hamburgare, Pulled Pork som till julskinkan. Vill du ha lite mer sting i din inlagda rödlök, som jag, kan du addera lite chili i receptet efter smak. Löken blir klar efter ca en timme i kylen men smakar bara bättre av att stå minst ett dygn. Jag har haft den ståendes i ca fyra veckor innan den blivit dålig.

Skriv ut recept
Inlagd rödlök
Ättikan tar bort de flesta bakterierna men för att vara på den säkra sidan så desinficerar jag alltid burken ordentligt innan jag sätter igång.
Maträtt Tillbehör
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 70 min
Passiv tid 60 min
Portioner
pers
Ingredienser
Maträtt Tillbehör
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 70 min
Passiv tid 60 min
Portioner
pers
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skiva rödlöken tunt.
  2. Blanda ättikan, vatten, socker och pepparkornen i burken. Rör runt tills sockret har löst sig.
  3. Lägg över löken i lagen och förslut burken.
  4. Ställ i kylen och låt vila minst en timme innan du avnjuter din picklade rödlök.
Dela det här receptet