Recept perfekt julskinka – Sous Vide

Julskinkan måste väl ändå klassas som en av julens viktigaste maträtter? Frågan många ställer sig är hur man lyckas med den perfekta, möra och saftiga julskinkan? Gör du den enligt receptet nedan kommer du lyckas. Tack vare att julskinkan tillagas Sous Vide behåller skinkan alla goda safter och smaker. Jag vill passa på att slå ett slag för att köpa en Svensk ekologisk skinka som i alla fall enligt mig blir ännu snäppet bättre i smaken än en icke ekologisk. Vid tillagning av julskinka är det viktigt att du tänker på att kärnan måste uppnå minst 65 grader om du tänker bjuda någon gravid på den. Som tillbehör passar picklad rödlök alldeles ypperligt till. 

Köp en rimmad, men okokt, skinka och tillaga den direkt i påsen med hjälp av Sous Vide teknik! Om du tycker att det känns bättre, och om du har en vakuummaskin, så går det naturligtvis bra att öppna skinkans påse och vacuumpacka den själv.

Skriv ut recept
Recept perfekt julskinka - Sous Vide
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 30 min
Tillagningstid 14 tim
Passiv tid 13 tim
Portioner
pers
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 30 min
Tillagningstid 14 tim
Passiv tid 13 tim
Portioner
pers
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förbered en kastrull med vatten och sätt din Sous Vide maskin på 65 grader.
  2. Lägg ned skinkan i kastrullen sin vakuumpåse och täck med aluminiumfolie.
  3. Låt stå över natten i ca 13 timmar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Ta upp skinkan och öppna påsen. Spara buljongen om du senare önskar dopp-i-grytan. Skär av en del av svålen men spara en del.
  6. Vispa ihop ägg, honung och senapen. Bre blandningen över den kvarsittande svålen på skinkan och toppa med ströbrödet.
  7. Sätt in julskinkan i ugnen och låt stå i ca 10 minuter eller tills ytan är slät. Klar!