Go Back
julskinka sous vide

Recept perfekt julskinka - Sous Vide

Med hjälp av tekniken Sous Vide får du enkelt till den perfekta julskinkan.
5 from 3 votes
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 12 timmar 15 minuter
Total tid 12 timmar 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Skandinaviskt
Portioner 10 pers

Ingredienser
  

  • 2-3 kg Rimmad skinka okokt
  • 2 msk Skånsk senap
  • 1 tsk Strösocker
  • 1 st Äggula
  • 1 dl Ströbröd

Instruktioner
 

  • Förbered en kastrull med vatten och sätt din Sous Vide maskin på 68 grader.
  • Lägg ned skinkan i kastrullen sin vakuumpåse och täck med aluminiumfolie.
  • Låt stå över natten i ca 12 timmar.
  • Kyl ned julskinkan i isvatten innan den går in i ugnen. Annars riskerar du att julskinkan blir övertekt.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta upp skinkan och öppna påsen. Spara buljongen om du senare önskar dopp-i-grytan. Skär av en del av svålen men spara en del.
  • Vispa ihop ägg, strösocker och senapen. Bre blandningen över den kvarsittande svålen på skinkan och toppa med ströbrödet.
  • Sätt in julskinkan i ugnen och låt stå i ca 10 minuter eller tills ytan är slät. Klar!