Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Recept perfekt julskinka - Sous Vide
Med hjälp av tekniken Sous Vide får du enkelt till den perfekta julskinkan.
5
from
3
votes
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
12
timmar
t
15
minuter
minuter
Total tid
12
timmar
t
30
minuter
minuter
Måltid
Huvudrätt
Kök
Skandinaviskt
Portioner
10
pers
Ingredienser
2-3
kg
Rimmad skinka
okokt
2
msk
Skånsk senap
1
tsk
Strösocker
1
st
Äggula
1
dl
Ströbröd
Instruktioner
Förbered en kastrull med vatten och sätt din Sous Vide maskin på 68 grader.
Lägg ned skinkan i kastrullen sin vakuumpåse och täck med aluminiumfolie.
Låt stå över natten i ca 12 timmar.
Kyl ned julskinkan i isvatten innan den går in i ugnen. Annars riskerar du att julskinkan blir övertekt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp skinkan och öppna påsen. Spara buljongen om du senare önskar dopp-i-grytan. Skär av en del av svålen men spara en del.
Vispa ihop ägg, strösocker och senapen. Bre blandningen över den kvarsittande svålen på skinkan och toppa med ströbrödet.
Sätt in julskinkan i ugnen och låt stå i ca 10 minuter eller tills ytan är slät. Klar!