Picanha – Sous Vide
Avsluta köttet i en panna eller på en rejält upphettad grill. Tänkt på att transchera köttet tvärs fibrerna och inte längs med!
Portioner Förberedelsetid
2pers 10min
Tillagningstid Passiv tid
5tim 4tim
Portioner Förberedelsetid
2pers 10min
Tillagningstid Passiv tid
5tim 4tim
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär ett sick-sack mönster över fettkappan på din Picanha
  2. Salta och peppra köttet runt om
  3. Försegla i en vacuummaskin alternativt en zip-lock-bag
  4. Låt gå i Sous Vide ca 4 timmar på 54C för medium rare.
  5. Låt svalna något och avsluta sedan i en panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, du ska här bara ge din Picanha en fin yta.
  6. Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
  7. Skär upp och servera din saftiga Picanha!