Recept majs – Sous Vide

Att tillreda majskolvar med hjälp av Sous Vide är busenkelt! Tack vare att majsen tillagas i förslutna påsar, helst vakuumpackade, blir de extra saftiga och smakrika. Dessutom behåller de alla sina näringsämnen som annars kokas bort vid traditionell tillagning i varmt vatten i en kastrull. Visste du att majs under lång lång tid har använts som föda? Enligt vissa fynd påbörjades odlande av majs i Sydamerika och Mexiko redan för 10 000 år sedan!

Skriv ut recept
Majs - Sous Vide
Tips! Det går utmärkt att addera lite olika kryddor med majsen efter smak. Några av mina favoriter är koriander, vitlök och chili.
Tillagningstid 40 min
Portioner
pers
Ingredienser
Tillagningstid 40 min
Portioner
pers
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förvärm vatten i en kastrull med din Sous Vide till 83C.
  2. Tag bort ev bladhölje och trådar på majskolvarna.
  3. Lägg ned majs, smör och saltet i en vakuumpåse. Tillsätt även eventuellt kryddor efter smak.
  4. Förslut påsen och lägg den i det varma vattnet i ca 30 minuter.
  5. Efter 30 minuter tar du upp påsen och klipper upp den. Ta bort eventuella kryddor och lägg på en extra klick smör innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *