Perfekta pilgrimsmusslor – Sous Vide

Pilgrimsmusslor Sous Vide är bland det enklaste du kan tillaga. Pilgrimsmusslor är en lyxig havsdelikatess som passar utmärkt på en lyxigare middag och passar lika bra som en förrätt som en varmrätt. De är dock ganska knepiga att få till perfekta när de tillagas direkt på en stekpanna eller på grillen. De får ju varken […]

Trip Tip Sous Vide barbecue

Tri Tip är en av de styckningdetaljer som genomgår den största förändringen när man tillagar den Sous Vide. Trip Tip går från att vara en ganska grov bit, med mycket senor och fett, till att bli en otroligt mör och smakrik köttbit  Tack vare själva Sous Vide tekniken bevaras allt fett kvar i köttet som […]

Egg Bites Sous Vide

Om du lagar Egg Bites Sous Vide får du ett supergrymt snack som passar lika bra till frukost som till mellanmål. Tack vare den perfekta temperaturprecisionen med hjälp av Sous Vide kan du få exakt den krämighet du önskar på dina bites. Egg Bites är något som den amerikanska kedjan Starbuck haft på sin meny […]

Picanha Sous Vide

Picanha är en styckningsdetalj som är väldigt populär i Brasilien och Argentina. När du tillagar Picanha Sous Vide får du ett smakrikt och otroligt mört kött. Tyvärr är Picanha fortfarande relativt okänd i Sverige men på den brasilianska grillfesten, en så kallad churrasco, är den en given självklarhet och en storfavorit. Picanhan, som i Sverige kallas för rostbiffslock […]

Habanero Hot Sauce

En riktigt het sås är bland det bästa som finns och den här heta såsen, baserad på habanero, passar lika bra till fisk som kött. Det här receptet är baserat på Rick Bayless klassiska recept. Grunden består av Habanero men det går lika bra med det du har tillgång till. En trevlig variant är att […]

Recept Chokladmousse

Chokladmousse, en av de mest klassiska efterrätterna du kan servera! Den passar precis lika bra efter en grillmiddag som på julbordet. Det här receptet ger en härlig chokladmousse gjord på äkta vispgrädde och en touche av kaffesmak. Moussen kan också med fördel även användas som topping på kladdkaka eller annan tårta.

Recept saftig tonfisk – Sous Vide

Den bästa tonfisken, enligt mig, är den som är på vippen till rå utan att vara det. När du tillagar din tonfisk Sous Vide är det enkelt att lyckas med detta, den blir både mörare och saftigare än vid traditionell tillagning. Istället för kall och rå tonfisk i mitten, får du med det här receptet en tonfisk […]

Recept på saftig lax – Sous Vide

Lax Sous Vide – om du vill lyckas! Lax är inte alltid så lätt att få till perfekt tillagad. Steker man den blir den lätt överstekt och torr, att experimentera sig fram blir väldigt dyrt i längden. Med hjälp av Sous Vide får du dock det perfekta resultatet varje gång. Det enda du behöver bestämma […]

Recept Pulled Pork – Sous Vide

Pulled pork har ett mycket smakrikt och saftigt kött och har under lång tid varit vanligt förekommande i framför allt södra delarna av USA. I det här receptet tillagas den med hjälp av Sous Vide. Den största vinningen med Sous Vide här är att köttet blir fantastiskt saftigt. Enligt originalreceptet ska det rinna safter längs […]

Pulled Pork

Pulled pork är en maträtt som oftast görs på benfri fläskkarré. Tack vare tillagningen i låg värme och under lång tid får man ett mycket saftigt, mört och smakrikt kött. Namnet Pulled pork kommer av att man i slutet av tillagningen drar isär köttet med gafflar. Det här smakrika och saftiga köttet har under lång tid […]