Perfekta pilgrimsmusslor – Sous Vide

Pilgrimsmusslor Sous Vide är bland det enklaste du kan tillaga. Pilgrimsmusslor är en lyxig havsdelikatess som passar utmärkt på en lyxigare middag och passar lika bra som en förrätt som en varmrätt. De är dock ganska knepiga att få till perfekta när de tillagas direkt på en stekpanna eller på grillen. De får ju varken […]

Inlagd Chili (hela)

Inlagd, eller picklad, chili håller sig fräsch väldigt länge om du förvarar den svalt och kan användas till ett mängd olika rätter! Men absolut bäst gör den sig tillsammans med grillat. Chili är en underbar grönsak på många sätt, man får ofta ett överflöd av frukter när plantorna väl sätter fart. Tyvärr är hållbarheten förhållandevis […]

Egg Bites Sous Vide

Om du lagar Egg Bites Sous Vide får du ett supergrymt snack som passar lika bra till frukost som till mellanmål. Tack vare den perfekta temperaturprecisionen med hjälp av Sous Vide kan du få exakt den krämighet du önskar på dina bites. Egg Bites är något som den amerikanska kedjan Starbuck haft på sin meny […]

Recept saftig tonfisk – Sous Vide

Den bästa tonfisken, enligt mig, är den som är på vippen till rå utan att vara det. När du tillagar din tonfisk Sous Vide är det enkelt att lyckas med detta, den blir både mörare och saftigare än vid traditionell tillagning. Istället för kall och rå tonfisk i mitten, får du med det här receptet en tonfisk […]

Recept kalkonbröst – Sous Vide

Kalkonbröst Sous Vide passar lika bra till en härlig söndagsmiddag som till jul. Med hjälp av Sous Vide blir kalkonbösten både saftigare och mörare än vid traditionell matlagning. Kalkonbrösten passar utmärkt att servera tillsammans med kulstekt potatis, svartvinbärsgelé och en härlig gräddsås.

Recept på saftig lax – Sous Vide

Lax Sous Vide – om du vill lyckas! Lax är inte alltid så lätt att få till perfekt tillagad. Steker man den blir den lätt överstekt och torr, att experimentera sig fram blir väldigt dyrt i längden. Med hjälp av Sous Vide får du dock det perfekta resultatet varje gång. Det enda du behöver bestämma […]

Recept lammracks – Sous Vide

Lammracks som tillagas Sous Vide blir fantastiskt smakrika och saftiga. Du är dessutom garanterad ett perfekt resultat varje gång. Du tillagar dem med hjälp av din Sous Vide och sedan snabbt bärnner på en stekyta med antingen ett riktigt hett stekjärn eller på en väl uppvärmd grill. Dina lammracks serveras med fördel tillsammans med en krämig […]

Recept Bearnaisesås

Bearnaisesås är en sås bestående av bland annat smält smör, vinäger, äggulor, schalottenlök och dragon. Såsen tillreds vanligtvis genom att äggulor och smör vispas ned i varm och kryddad vinäger. Den passar särskilt bra till kött. Det finns ett otal receptvarianter där kryddningen varierar, men gemensamt är att dragon ska ingå. Bearnaisesåsen tillhör en av […]

Recept Hollandaisesås

Hollandaisesås, eller Holländsk sås, är en sås gjord på bland annat smör, citron och äggula. Såsen måste anses vara en av grundsåserna i framför allt i det Franska köket och används även som grund för ett flertal andra såser. Hollandaisesåsen är oftast kryddad med salt, svartpeppar eller cayennepeppar, och passar mycket fint till exempelvis pocherat […]

Recept Pulled Pork – Sous Vide

Pulled pork har ett mycket smakrikt och saftigt kött och har under lång tid varit vanligt förekommande i framför allt södra delarna av USA. I det här receptet tillagas den med hjälp av Sous Vide. Den största vinningen med Sous Vide här är att köttet blir fantastiskt saftigt. Enligt originalreceptet ska det rinna safter längs […]

Pulled Pork

Pulled pork är en maträtt som oftast görs på benfri fläskkarré. Tack vare tillagningen i låg värme och under lång tid får man ett mycket saftigt, mört och smakrikt kött. Namnet Pulled pork kommer av att man i slutet av tillagningen drar isär köttet med gafflar. Det här smakrika och saftiga köttet har under lång tid […]

Recept mangosalsa

Salsa är det spanska ordet för sås och har sitt ursprung i det central- och sydamerikanska köket. Den här mangosalsan, som är söt och fruktig, går både snabbt och enkelt att tillaga. Den läckra mangosalsa passar bra till förrätt med till exempel pilgrimsmusslor eller andra grillade skaldjur. Den går även mycket bra att servera till mexikansk mat. […]

Recept Ceviche

Ceviche är en underbart fräsch rätt från Peru där fisken tillagas med hjälp av syran från lime. Rätten serveras antingen som en förrätt eller som ett tillbehör på t. ex. en Tex-Mex buffé. Tänk på att alltid frysa in färsk fisk i ca ett dygn innan du använder den. Ceviche kommer ursprungligen från Peru där rå fisk tillagas i […]