Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Flankstek Sous Vide
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
4
timmar
t
30
minuter
minuter
Total tid
4
timmar
t
40
minuter
minuter
Måltid
Huvudrätt
Kök
Nordmerikanskt
Portioner
4
pers
Ingredienser
600
gr
Flankstek
1
nypa
Flingsalt
1
nypa
svartpeppar
nymalen
Instruktioner
Torka flanksteken försiktigt runt om med lite hushållspapper.
Salta och peppra köttet runt om.
Försegla köttet i en vacuumpåse eller en zip-lock-bag.
Låt gå i Sous Vide ca 4 timmar på 54 C för medium rare.
Låt svalna något innan du avslutar i en varm panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, det ska bara få en yta.
Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
Skär upp och servera din saftiga och möra Flankstek!
Keyword
flanksteak, flankstek, sous vide, sousvide