Go Back
Pilgrimsmusslor Sous Vide

Perfekta pilgrimsmusslor Sous Vide

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 1 timme 15 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 1 port

Ingredienser
  

  • 150 gr Pilgrimsmusslor
  • 2 tsk Brynt smör
  • 1 st Citronklyfta
  • 1 krm Salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen

Instruktioner
 

  • Förbered ett vattenbad och sätt din Sous Vide på 60 C.
  • Torka pilgrimsmusslorna försiktigt med papper runt om.
  • Lägg ned pilgrimsmusslorna i en vakuumpåse, eller en zip-lock-bag, häll över hälften av det brynt smören och kryddorna. Förslut påsen.
  • Lägg ned påsen med musslorna i vattenbadet och låt gå i 35 minuter.
  • Ta upp påsen och torka återigen av musslorna med lite papper.
  • Avsluta pilgrimsmusslorna i en rejält upphettad stekpanna eller på en varm grill. Låt gå ca 30 sekunder på varje sida.
  • Avsluta med att hälla på det sista smöret, lägg upp citronflyftan samt garnera gärna med något grönt och servera direkt!