Saftig Flap steak Sous Vide
Avsluta din Flap steak i en varm panna eller på en rejält upphettad grill. Tänkt på att skära upp köttet tvärs fibrerna och inte längs med!
Förberedelser 30 minuter minuter
Tillagningstid 6 timmar t 30 minuter minuter
Total tid 7 timmar t
Måltid Huvudrätt
Kök Nordmerikanskt
- 400 gr Flap steak
- 1 nypa Flingsalt
- 1 nypa svartpeppar
Torka din Flap steak försiktigt runt om med lite hushållspapper
Salta och peppra köttet runt om
Försegla köttet i en vacuumpåse alternativt en zip-lock-bag
Låt gå i Sous Vide ca 6 timmar på 54 C för medium rare.
Låt svalna något innan du avslutar i en varm panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, det ska bara få en yta.
Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
Skär upp och servera din möra Flap steak!