Go Back
Flanksteak Sous Vide ger dig ett mycket mört kött.

Flankstek Sous Vide

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 4 t 30 minuter
Total tid 4 t 40 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Nordmerikanskt
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 600 gr Flankstek
  • 1 nypa Flingsalt
  • 1 nypa svartpeppar nymalen

Instruktioner
 

  • Torka flanksteken försiktigt runt om med lite hushållspapper.
  • Salta och peppra köttet runt om.
  • Försegla köttet i en vacuumpåse eller en zip-lock-bag.
  • Låt gå i Sous Vide ca 4 timmar på 54 C för medium rare.
  • Låt svalna något innan du avslutar i en varm panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, det ska bara få en yta.
  • Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
  • Skär upp och servera din saftiga och möra Flankstek!
Keyword flanksteak, flankstek, sous vide, sousvide