Go Back
Recept Beef Jerky

Äkta Beef Jerky

Det här receptet på Beef Jerky kan du använda och sedan utgå ifrån för att skapa din egna smaksättning på din Beef Jerky. Testa t ex spiskummin, kanel, sirap eller chili för lite hetta. En del gillar också att tillsätta sirpa för att få en lite sötare smak.
4.84 from 6 votes
Förberedelser 1 timme
Tillagningstid 1 day 12 timmar
Total tid 1 day 13 timmar
Måltid Förrätt, Tillbehör
Kök Nordmerikanskt
Portioner 10 pers

Ingredienser
  

  • 1 kg Nötkött T ex innanlår (lövbiff), flapstek eller rimmad oxbringa

Marinad

  • 1 dl Kinesisk soja Välj japansk soja om du använder dig av rimmad oxbringa
  • 1 dl Worcestersås
  • 1 msk Vitlöspulver
  • 1 msk Lökpulver
  • 1 msk Grovkornig svartpeppar
  • 1 msk Liquid Smoke
  • 1 nypa Chiliflakes Detta tillsätter du efter smak

Instruktioner
 

  • Börja med att skiva köttet i ca 3mm tjocka skivor. Lägg in köttet i frysen en stund för mer styrsel, det kan annars bli svårt att få till tunna skivor.
  • Om du har väldigt stora skivor kan du dela strimlorna så att de blir ca 2 cm i bredd. Jag tycker optimala skivor är 3 mm tjocka, 2 cm breda och ca 10 cm långa.
  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en påse.
  • Lägg köttet i påsen med marinad och förvara i kylen i ca 24 h. Vända gärna påsen några gånger under marineringen.
  • Torka köttet i en tork eller i en ugn. För att torka din Beef Jerky i en ugn så lägger du strimlorna på ett galler med folie under gallret. Ca ugnen på 50ºC och ha gärna en glipa mellan ugnen och luckan. Låt köttet torka i 8 - 10 h. Köttet är klart när det är torrt och segt.
  • När torkningen är klar lägger du din Beef Jerk i en förvaringslåda, typ matlåda, eller plastpåse i kylen.
Keyword beef jerky, tilltugg