Go Back
Sous Vide Flap Steak

Saftig Flap steak Sous Vide

Avsluta din Flap steak i en varm panna eller på en rejält upphettad grill. Tänkt på att skära upp köttet tvärs fibrerna och inte längs med!
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 6 timmar 30 minuter
Total tid 7 timmar
Måltid Huvudrätt
Kök Nordmerikanskt
Portioner 2 pers

Ingredienser
  

  • 400 gr Flap steak
  • 1 nypa Flingsalt
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner
 

  • Torka din Flap steak försiktigt runt om med lite hushållspapper
  • Salta och peppra köttet runt om
  • Försegla köttet i en vacuumpåse alternativt en zip-lock-bag
  • Låt gå i Sous Vide ca 6 timmar på 54 C för medium rare.
  • Låt svalna något innan du avslutar i en varm panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, det ska bara få en yta.
  • Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
  • Skär upp och servera din möra Flap steak!