Recept perfekt julskinka – Sous Vide

Julskinkan måste väl ändå klassas som en av julens viktigaste maträtter? Frågan många ställer sig är hur man lyckas med den perfekta, möra och saftiga julskinkan? Gör du den enligt receptet nedan kommer du lyckas. Tack vare att julskinkan tillagas Sous Vide behåller skinkan alla goda safter och smaker. Jag vill passa på att slå ett slag för att köpa en Svensk ekologisk skinka som i alla fall enligt mig blir ännu snäppet bättre i smaken än en icke ekologisk. Vid tillagning av julskinka är det viktigt att du tänker på att kärnan måste uppnå minst 65 grader om du tänker bjuda någon gravid på den. Som vanligt med Sous Vide är temperaturen en smaksak men personligen tycker jag att 68 grader och 12 timmar ger en mycket god ock saftig julskinka.

Som tillbehör passar picklad rödlök alldeles ypperligt till. 

Mör och saftig Flap steak Sous Vide

Flap steak (Flap meat) Sous Vide ger ett saftigt kött med mycket smak. Flap steak, som inte ska blandas ihop med den populära flanksteken, är en absolut favorit att tillaga Sous Vide tack vare det insprängda fettet. Att det dessutom är otroligt smakrikt och saftigt gör det hela inte sämre. Flap steak är en hjärtformad del som sitter vid djurets mellangärde.

Kycklingvingar med honung och vitlök – Sous Vide

Kycklingvingar, eller Chicken Wings, Sous Vide ger dig ett perfekt resultat varje gång. Många skulle nog tror att kycklingvingarna blir slemmiga och gelatinaktiga när de tillagas Sous Vide. Men det är helt fel, de blir supersaftiga och helt perfekta! Tack vare att de avslutas i ugnen på riktigt hög värme får de även den där knapriga ytan som de ska ha. Servera gärna med en Blue Cheese dipp för ett fulländat snack!

Recept saftig tonfisk – Sous Vide

Den bästa tonfisken, enligt mig, är den som är på vippen till rå utan att vara det. När du tillagar din tonfisk Sous Vide är det enkelt att lyckas med detta, den blir både mörare och saftigare än vid traditionell tillagning. Istället för kall och rå tonfisk i mitten, får du med det här receptet en tonfisk som är uppvärmd bara till den grad att börjar få ett fast kött. Du får dessutom en vacker fisk med en genomskinlig djupröd färg och fuktig konsistens. En härlig mangosalsa passar mycket bra att servera till! Jag har valt att smaksätta med sesamfrön men det går precis lika bra med till exempel timjan, dill eller persilja.

Recept på saftig lax – Sous Vide

Lax Sous Vide – om du vill lyckas! Lax är inte alltid så lätt att få till perfekt tillagad. Steker man den blir den lätt överstekt och torr, att experimentera sig fram blir väldigt dyrt i längden. Med hjälp av Sous Vide får du dock det perfekta resultatet varje gång. Det enda du behöver bestämma dig för är exakt hur du vill ha din lax. Som vanligt med Sous Vide, förutom saftigheten, behåller du alla fina näringsämnen eftersom den tillagas helt försluten. Vilken temeratur ska man sikta på då? Det här receptet är baserat på min egen referens på hur jag tycker lax smakar bäst. Vill du ha den lite fastare så ökar du bara temperaturen på vattnet och vice versa. Upp till 54C blir den fortfarande riktigt bra. Servera laxen med pressad potatis, hollandaisesås och en citronklyfta för en riktig succé!

Recept lammracks – Sous Vide

Lammracks som tillagas Sous Vide blir fantastiskt smakrika och saftiga. Du är dessutom garanterad ett perfekt resultat varje gång. Du tillagar dem med hjälp av din Sous Vide och sedan snabbt bärnner på en stekyta med antingen ett riktigt hett stekjärn eller på en väl uppvärmd grill. Dina lammracks serveras med fördel tillsammans med en krämig savoykål, rostade rotsaker och balsamsky. I det här receptet får lammracken sin stekyta med hjälp av en varm stekpanna, det går naturligtvis lika bra att göra samma sak på en varm grill.

Recept Pulled Pork – Sous Vide

Pulled pork har ett mycket smakrikt och saftigt kött och har under lång tid varit vanligt förekommande i framför allt södra delarna av USA. I det här receptet tillagas den med hjälp av Sous Vide. Den största vinningen med Sous Vide här är att köttet blir fantastiskt saftigt. Enligt originalreceptet ska det rinna safter längs kinderna när man äter, annars är det inte riktig Pulled Pork! Själva namnet Pulled Pork kommer av att man i slutet av tillagningen drar isär köttet med gafflar.

Det här receptet är inspirerat av Felicity Cloakes recept ”Perfect Pulled Pork”. Servera din pulled pork i Briochebröd tillsammans med Coleslaw, picklad rödlök, inlagd chili och/eller inlagd jalapeno för en garanterad succé! 

Pulled Pork

Pulled pork är en maträtt som oftast görs på benfri fläskkarré. Tack vare tillagningen i låg värme och under lång tid får man ett mycket saftigt, mört och smakrikt kött. Namnet Pulled pork kommer av att man i slutet av tillagningen drar isär köttet med gafflar.

Det här smakrika och saftiga köttet har under lång tid varit vanligt förekommande i framför allt södra delarna av USA, där den tillagas i en mängd olika former och kryddningar. Det här receptet är inspirerat av Felicity Cloakes recept ”Perfect Pulled Pork”. Serveras med fördel med Picklad rödlök som tillbehör.