Mör och saftig Flap steak Sous Vide

Flap steak (Flap meat) Sous Vide ger ett saftigt kött med mycket smak. Flap steak, som inte ska blandas ihop med den populära flanksteken, är en absolut favorit att tillaga Sous Vide tack vare det insprängda fettet. Att det dessutom är otroligt smakrikt och saftigt gör det hela inte sämre. Flap steak är en hjärtformad del som sitter vid djurets mellangärde.

Perfekta pilgrimsmusslor – Sous Vide

Pilgrimsmusslor Sous Vide är bland det enklaste du kan tillaga. Pilgrimsmusslor är en lyxig havsdelikatess som passar utmärkt på en lyxigare middag och passar lika bra som en förrätt som en varmrätt. De är dock ganska knepiga att få till perfekta när de tillagas direkt på en stekpanna eller på grillen. De får ju varken bli altför genomstekta men de får inte heller vara råa vid servering. Med hjälp av en Sous Vide får du alltid ett perfekt resultat! Hur du vill smaksätta dem är helt upp till var och en men i det här receptet använder vi oss enbart av brynt smör, en citronklyfta samt lite salt och nymalen svartpeppar.

Oxbringa (Brisket) Sous Vide

som faller ihop i munnen, med väldigt mycket smak. Finessen är att du tillagar oxbringan under en lång tid, vilket ger ett mört kött, på låg temperatur vilket gör att köttet inte blir överkokt. Vilken temperatur du vill använda dig av är en smaksak, men här kör jag oxbringan på 56 C. Det ger ett medium kött som blir saftigt och mört. Ett givet tillbehör till din oxbringa är picklad rödlök!

Trip Tip Sous Vide barbecue

Tri Tip är en av de styckningdetaljer som genomgår den största förändringen när man tillagar den Sous Vide. Trip Tip går från att vara en ganska grov bit, med mycket senor och fett, till att bli en otroligt mör och smakrik köttbit  Tack vare själva Sous Vide tekniken bevaras allt fett kvar i köttet som en smakbärare. Tri tip eller kommer inte från oxens rygg, som vanlig rostbiff, utan från en muskel nedanför ländstycket. Stycknings­detaljens form, triangulär, har gett maträtten namnet Tri Ti.  Sedan 1950-talet har Tri Tip varit en populär specialitet i staden Santa Maria, Kalifornien.

Picanha Sous Vide

Picanha är en styckningsdetalj som är väldigt populär i Brasilien och Argentina. När du tillagar Picanha Sous Vide får du ett smakrikt och otroligt mört kött. Tyvärr är Picanha fortfarande relativt okänd i Sverige men på den brasilianska grillfesten, en så kallad churrasco, är den en given självklarhet och en storfavorit. Picanhan, som i Sverige kallas för rostbiffslock i Sverige, är en mycket smakrik detalj från baksidan av djuret med en fet kappa på toppen. 

Recept saftig tonfisk – Sous Vide

Den bästa tonfisken, enligt mig, är den som är på vippen till rå utan att vara det. När du tillagar din tonfisk Sous Vide är det enkelt att lyckas med detta, den blir både mörare och saftigare än vid traditionell tillagning. Istället för kall och rå tonfisk i mitten, får du med det här receptet en tonfisk som är uppvärmd bara till den grad att börjar få ett fast kött. Du får dessutom en vacker fisk med en genomskinlig djupröd färg och fuktig konsistens. En härlig mangosalsa passar mycket bra att servera till! Jag har valt att smaksätta med sesamfrön men det går precis lika bra med till exempel timjan, dill eller persilja.

Recept på saftig lax – Sous Vide

Lax Sous Vide – om du vill lyckas! Lax är inte alltid så lätt att få till perfekt tillagad. Steker man den blir den lätt överstekt och torr, att experimentera sig fram blir väldigt dyrt i längden. Med hjälp av Sous Vide får du dock det perfekta resultatet varje gång. Det enda du behöver bestämma dig för är exakt hur du vill ha din lax. Som vanligt med Sous Vide, förutom saftigheten, behåller du alla fina näringsämnen eftersom den tillagas helt försluten. Vilken temeratur ska man sikta på då? Det här receptet är baserat på min egen referens på hur jag tycker lax smakar bäst. Vill du ha den lite fastare så ökar du bara temperaturen på vattnet och vice versa. Upp till 54C blir den fortfarande riktigt bra. Servera laxen med pressad potatis, hollandaisesås och en citronklyfta för en riktig succé!

Recept lammracks – Sous Vide

Lammracks som tillagas Sous Vide blir fantastiskt smakrika och saftiga. Du är dessutom garanterad ett perfekt resultat varje gång. Du tillagar dem med hjälp av din Sous Vide och sedan snabbt bärnner på en stekyta med antingen ett riktigt hett stekjärn eller på en väl uppvärmd grill. Dina lammracks serveras med fördel tillsammans med en krämig savoykål, rostade rotsaker och balsamsky. I det här receptet får lammracken sin stekyta med hjälp av en varm stekpanna, det går naturligtvis lika bra att göra samma sak på en varm grill.