Perfekta pilgrimsmusslor – Sous Vide

Pilgrimsmusslor Sous Vide är bland det enklaste du kan tillaga. Pilgrimsmusslor är en lyxig havsdelikatess som passar utmärkt på en lyxigare middag och passar lika bra som en förrätt som en varmrätt. De är dock ganska knepiga att få till perfekta när de tillagas direkt på en stekpanna eller på grillen. De får ju varken bli altför genomstekta men de får inte heller vara råa vid servering. Med hjälp av en Sous Vide får du alltid ett perfekt resultat! Hur du vill smaksätta dem är helt upp till var och en men i det här receptet använder vi oss enbart av brynt smör, en citronklyfta samt lite salt och nymalen svartpeppar.

Recept saftig tonfisk – Sous Vide

Den bästa tonfisken, enligt mig, är den som är på vippen till rå utan att vara det. När du tillagar din tonfisk Sous Vide är det enkelt att lyckas med detta, den blir både mörare och saftigare än vid traditionell tillagning. Istället för kall och rå tonfisk i mitten, får du med det här receptet en tonfisk som är uppvärmd bara till den grad att börjar få ett fast kött. Du får dessutom en vacker fisk med en genomskinlig djupröd färg och fuktig konsistens. En härlig mangosalsa passar mycket bra att servera till! Jag har valt att smaksätta med sesamfrön men det går precis lika bra med till exempel timjan, dill eller persilja.

Recept på saftig lax – Sous Vide

Lax Sous Vide – om du vill lyckas! Lax är inte alltid så lätt att få till perfekt tillagad. Steker man den blir den lätt överstekt och torr, att experimentera sig fram blir väldigt dyrt i längden. Med hjälp av Sous Vide får du dock det perfekta resultatet varje gång. Det enda du behöver bestämma dig för är exakt hur du vill ha din lax. Som vanligt med Sous Vide, förutom saftigheten, behåller du alla fina näringsämnen eftersom den tillagas helt försluten. Vilken temeratur ska man sikta på då? Det här receptet är baserat på min egen referens på hur jag tycker lax smakar bäst. Vill du ha den lite fastare så ökar du bara temperaturen på vattnet och vice versa. Upp till 54C blir den fortfarande riktigt bra. Servera laxen med pressad potatis, hollandaisesås och en citronklyfta för en riktig succé!