Recept perfekt julskinka – Sous Vide
Portioner Förberedelsetid
10pers 30min
Tillagningstid Passiv tid
14tim 13tim
Portioner Förberedelsetid
10pers 30min
Tillagningstid Passiv tid
14tim 13tim
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förbered en kastrull med vatten och sätt din Sous Vide maskin på 65 grader.
  2. Lägg ned skinkan i kastrullen sin vakuumpåse och täck med aluminiumfolie.
  3. Låt stå över natten i ca 13 timmar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Ta upp skinkan och öppna påsen. Spara buljongen om du senare önskar dopp-i-grytan. Skär av en del av svålen men spara en del.
  6. Vispa ihop ägg, honung och senapen. Bre blandningen över den kvarsittande svålen på skinkan och toppa med ströbrödet.
  7. Sätt in julskinkan i ugnen och låt stå i ca 10 minuter eller tills ytan är slät. Klar!