Recept Ceviche

Ceviche är en underbart fräsch rätt från Peru där fisken tillagas med hjälp av syran från lime. Rätten serveras antingen som en förrätt eller som ett tillbehör på t. ex. en Tex-Mex buffé. Tänk på att alltid frysa in färsk fisk i ca ett dygn innan du använder den. Ceviche kommer ursprungligen från Peru där rå fisk tillagas i saften från citron eller lime. I det här receptet kan du alternera huvudingrediensen med rå fisk, pilgrimsmusslor och räkor. Koriander, chili, lime, vitlök är smaker som gifter sig perfekt i denna fräscha fantastiska rätt!

Skriv ut recept
Ceviche
Torsken i det här receptet kan bytas ut mot lax, pilgrimsmussla eller räkor efter smak.
Förberedelsetid 1 dygn
Tillagningstid 45 min
Portioner
personer
Ingredienser
Förberedelsetid 1 dygn
Tillagningstid 45 min
Portioner
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Kärna ur chilin efter smak. Ju mer av fröhuset du behåller, desto starkare kommer din Ceviche att bli.
  2. Hacka chilin och rödlök fint. Skär fisken i små tärningar.
  3. Blanda allt med saften från dina lime, strö över lite samlt och peppar efter smak. Blanda väl och stå i kylskåp i ca 30 minuter innan servering. Fisken kommer nu tillagas med hjälp av limesaften
  4. Strö över lite hackad koriander och servera din Ceviche!
Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *