Perfekta pilgrimsmusslor Sous Vide
Portioner Förberedelsetid
1port 5min
Tillagningstid Passiv tid
35min 35min
Portioner Förberedelsetid
1port 5min
Tillagningstid Passiv tid
35min 35min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förbered ett vattenbad och sätt din Sous Vide på 60 C.
  2. Torka pilgrimsmusslorna försiktigt med papper runt om.
  3. Lägg ned pilgrimsmusslorna i en vakuumpåse, eller en zip-lock-bag, häll över hälften av det brynt smören och kryddorna. Förslut påsen.
  4. Lägg ned påsen med musslorna i vattenbadet och låt gå i 35 minuter.
  5. Ta upp påsen och torka återigen av musslorna med lite papper.
  6. Avsluta pilgrimsmusslorna i en rejält upphettad stekpanna eller på en varm grill. Låt gå ca 30 sekunder på varje sida.
  7. Avsluta med att hälla på det sista smöret, lägg upp citronflyftan samt garnera gärna med något grönt och servera direkt!