Perfekta pilgrimsmusslor – Sous Vide

Pilgrimsmusslor Sous Vide är bland det enklaste du kan tillaga. Pilgrimsmusslor är en lyxig havsdelikatess som passar utmärkt på en lyxigare middag och passar lika bra som en förrätt som en varmrätt. De är dock ganska knepiga att få till perfekta när de tillagas direkt på en stekpanna eller på grillen. De får ju varken bli altför genomstekta men de får inte heller vara råa vid servering. Med hjälp av en Sous Vide får du alltid ett perfekt resultat! Hur du vill smaksätta dem är helt upp till var och en men i det här receptet använder vi oss enbart av brynt smör, en citronklyfta samt lite salt och nymalen svartpeppar.

Skriv ut recept
Perfekta pilgrimsmusslor Sous Vide
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Förberedelsetid 5 min
Tillagningstid 35 min
Passiv tid 35 min
Portioner
port
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Förberedelsetid 5 min
Tillagningstid 35 min
Passiv tid 35 min
Portioner
port
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förbered ett vattenbad och sätt din Sous Vide på 60 C.
  2. Torka pilgrimsmusslorna försiktigt med papper runt om.
  3. Lägg ned pilgrimsmusslorna i en vakuumpåse, eller en zip-lock-bag, häll över hälften av det brynt smören och kryddorna. Förslut påsen.
  4. Lägg ned påsen med musslorna i vattenbadet och låt gå i 35 minuter.
  5. Ta upp påsen och torka återigen av musslorna med lite papper.
  6. Avsluta pilgrimsmusslorna i en rejält upphettad stekpanna eller på en varm grill. Låt gå ca 30 sekunder på varje sida.
  7. Avsluta med att hälla på det sista smöret, lägg upp citronflyftan samt garnera gärna med något grönt och servera direkt!