Sous Vide Oxbringa (Brisket)
Portioner Förberedelsetid
4personer 15min
Tillagningstid Passiv tid
48 1/2tim 48tim
Portioner Förberedelsetid
4personer 15min
Tillagningstid Passiv tid
48 1/2tim 48tim
Ingredienser
Instruktioner
  1. Starta igång din Sous Vide och ställ in den på 56 C.
  2. Gnid in oxbringan med Liquid smoke och Worcestershiresåsen. Finish the brisket on a medium-high grill for 8 to 10 minutes, turning the brisket regularly. The goal is to get a nice char on the brisket without overcooking the meat and not letting the drippings light up like a roman candle. To serve thinly slice the brisket. This sous vide brisket is particularly excellent with a nice BBQ sauce.
  3. Blanda ihop paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar.
  4. Gnid i kryddblandningen i köttet.
  5. Lägg över i en vacuumpåse alternativt zip-lock-bag och förslut.
  6. Låt gå i vattenbadet 48 timmar.
  7. Avsluta din oxbringa i en varm panna alternativt en rejält upphettad grill. Köttet är klart på det du vill uppnå nu är en fin yta.
  8. Låt svalna i ca 10 minuter.
  9. Skiva upp köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna. Servera din möra och saftiga oxbringa!