Recept lammracks – Sous Vide
Servera gärna dina lammracks tillsammans med krämig savoykål och balsamsky. Addera gärna dina egna smaksättare efter smak. Några favoriter är rosmarin, skivad vitlök eller skivad schalottenlök.
Portioner Förberedelsetid
4pers 30min
Tillagningstid
1 1/2 -4timmar
Portioner Förberedelsetid
4pers 30min
Tillagningstid
1 1/2 -4timmar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Förbered din Sous Vide och en kastrull med varmt vatten, sätt din Sous Vide till önskat gradtal enligt tabellen ovan.
  2. Salta och peppra dina lammracks.
  3. Lägg köttet i en vakuumpåse, förslut påsen och lägg ned i kastrullen.
  4. Vänta så länge som tabellen ovan anger för dina smakpreferenser.
  5. Torka försiktigt av dina lammracks med lite papper och värm en stekpanna till hög värme. Klicka i en rejäl klick smör i pannan.
  6. Stek nu lammet på hög värme och smaksätt eventuellt med dina egna kryddor, såsom rosmarin och / eller vitlök. Ös hela tiden lammet med det smörsky som ligger i pannan.
  7. Ta upp lammet och låt vila i ca 10 minuter i smörpapper, skiva och servera!