Saftig Flap steak Sous Vide
Avsluta din Flap steak i en varm panna eller på en rejält upphettad grill. Tänkt på att skära upp köttet tvärs fibrerna och inte längs med!
Portioner Förberedelsetid
2pers 10min
Tillagningstid Passiv tid
7tim 6tim
Portioner Förberedelsetid
2pers 10min
Tillagningstid Passiv tid
7tim 6tim
Ingredienser
Instruktioner
  1. Torka din Flap steak försiktigt runt om med lite hushållspapper
  2. Salta och peppra köttet runt om
  3. Försegla köttet i en vacuumpåse alternativt en zip-lock-bag
  4. Låt gå i Sous Vide ca 6 timmar på 54 C för medium rare.
  5. Låt svalna något innan du avslutar i en varm panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, det ska bara få en yta.
  6. Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
  7. Skär upp och servera din möra Flap steak!