Mör och saftig Flap steak Sous Vide

Flap steak (Flap meat) Sous Vide ger ett saftigt kött med mycket smak. Flap steak, som inte ska blandas ihop med den populära flanksteken, är en absolut favorit att tillaga Sous Vide tack vare det insprängda fettet. Att det dessutom är otroligt smakrikt och saftigt gör det hela inte sämre. Flap steak är en hjärtformad del som sitter vid djurets mellangärde.

Tänk dock på att du vid servering alltid ska skära upp köttet tvärs fibrerna och inte längs med! Som vanligt vid Sous Vide kan du avsluta tillagningen på en rejält upphettad grill alternativt en riktigt varm panna, Om du vill addera ytterligare en grilltouch på din middag så passar majs Sous Videinlagd chili eller inlagd jalapeno helt perfekt till! Lycka till!

Skriv ut recept
Saftig Flap steak Sous Vide
Avsluta din Flap steak i en varm panna eller på en rejält upphettad grill. Tänkt på att skära upp köttet tvärs fibrerna och inte längs med!
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 7 tim
Passiv tid 6 tim
Portioner
pers
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Förberedelsetid 10 min
Tillagningstid 7 tim
Passiv tid 6 tim
Portioner
pers
Ingredienser
Instruktioner
  1. Torka din Flap steak försiktigt runt om med lite hushållspapper
  2. Salta och peppra köttet runt om
  3. Försegla köttet i en vacuumpåse alternativt en zip-lock-bag
  4. Låt gå i Sous Vide ca 6 timmar på 54 C för medium rare.
  5. Låt svalna något innan du avslutar i en varm panna alternativt på en het grill. Låt inte köttet ligga på för länge, det ska bara få en yta.
  6. Vira in köttet i bakplåtspapper och låt vila i ca 10 minuter.
  7. Skär upp och servera din möra Flap steak!