Inlagd Chili (hela)

Inlagd, eller picklad, chili håller sig fräsch väldigt länge om du förvarar den svalt och kan användas till ett mängd olika rätter! Men absolut bäst gör den sig tillsammans med grillat. Chili är en underbar grönsak på många sätt, man får ofta ett överflöd av frukter när plantorna väl sätter fart. Tyvärr är hållbarheten förhållandevis […]

Egg Bites Sous Vide

Om du lagar Egg Bites Sous Vide får du ett supergrymt snack som passar lika bra till frukost som till mellanmål. Tack vare den perfekta temperaturprecisionen med hjälp av Sous Vide kan du få exakt den krämighet du önskar på dina bites. Egg Bites är något som den amerikanska kedjan Starbuck haft på sin meny […]

Recept majs – Sous Vide

Att tillreda majskolvar med hjälp av Sous Vide är busenkelt! Tack vare att majsen tillagas i förslutna påsar, helst vakuumpackade, blir de extra saftiga och smakrika. Dessutom behåller de alla sina näringsämnen som annars kokas bort vid traditionell tillagning i varmt vatten i en kastrull. Visste du att majs under lång lång tid har använts […]

Recept Bearnaisesås

Bearnaisesås är en sås bestående av bland annat smält smör, vinäger, äggulor, schalottenlök och dragon. Såsen tillreds vanligtvis genom att äggulor och smör vispas ned i varm och kryddad vinäger. Den passar särskilt bra till kött. Det finns ett otal receptvarianter där kryddningen varierar, men gemensamt är att dragon ska ingå. Bearnaisesåsen tillhör en av […]

Picklad rödlök

Picklad rödlök är bland det bästa som finns i form av tillbehör. Det passar lika bra till en hamburgare, Pulled Pork som till julskinkan. Vill du ha lite mer sting i din inlagda rödlök, som jag, kan du addera lite chili i receptet efter smak. Löken blir klar efter ca en timme i kylen men […]

Recept Kimchi

Kimchi är en Koreansk sallad på mjölksyrade och jästa grönsaker med bland annat röd chili, vitlök och ingefära. Kimchi kan göras på ett otal sätt med olika grönsaker. Kimchi är förmodligen den koreanska rätt som är allra mest känd utanför landet och den vanligaste ”banchan”, sidorätten, i Korea. Kimchi kan också användas som ingrediens i […]

Recept inlagd jalapeno

Inlagd jalapeno, eller picklad jalapeno, är ett syrligt sött tillbehör med lång hållbarhet och sting i sig. Jalapeño är en variant av arten spansk peppar Capsicum annuum, dit även den vanliga paprikan hör.  Jalapeño är uppkallad efter den mexikanska staden Xalapa, även ibland stavat Jalapa. I det här receptet går det utmärkt att byta ut […]

Recept Pico de Gallo

Pico de gallo, som betyder tuppens näbb på Spanska, är Mexikos nationalsås. Det är en blandning av färsk tomat, salt, chili, lök och koriander. Just kombinationen av lime och salt är grunden i det Mexikanska köket. Färgerna i Pico de Gallo speglar Mexikos flagga med färgerna grön, röd och vit. Före maten är salsan en grym aptitretare med […]

Recept mangosalsa

Salsa är det spanska ordet för sås och har sitt ursprung i det central- och sydamerikanska köket. Den här mangosalsan, som är söt och fruktig, går både snabbt och enkelt att tillaga. Den läckra mangosalsa passar bra till förrätt med till exempel pilgrimsmusslor eller andra grillade skaldjur. Den går även mycket bra att servera till mexikansk mat. […]

Picklad eller inlagd vitlök

Inlagd vitlök är ett uppskattat tillbehör med mycket smak som passar precis lika bra i varma maträtter som tillbehör vid sidan av. Genom att koka vitlöksklyftorna får de en mildare smak som därefter kompletteras med starkare smaker från marinadens kryddning. Marinaden i det här receptet på inlagd vitlök kan varieras beroende på vilken smaksättning du själv […]