Mör och saftig Flankstek Sous Vide

Flankstek Sous Vide ger ett saftigt och mört kött med mycket smak. Flanksteken är ett stycke nötkött som orättvist är lite bortglömt. Rätt tillagad blir den sanslöst mör och smakrik men fel tillagad blir det en fullständig katastrof! Med hjälp av Sous Vide är det omöjligt att misslyckas, det enda viktiga du behöver komma ihåg är faktiskt hur du skär upp köttet!

Mör och saftig Flap steak Sous Vide

Flap steak (Flap meat) Sous Vide ger ett saftigt kött med mycket smak. Flap steak, som inte ska blandas ihop med den populära flanksteken, är en absolut favorit att tillaga Sous Vide tack vare det insprängda fettet. Att det dessutom är otroligt smakrikt och saftigt gör det hela inte sämre. Flap steak är en hjärtformad del som sitter vid djurets mellangärde.

Oxbringa (Brisket) Sous Vide

som faller ihop i munnen, med väldigt mycket smak. Finessen är att du tillagar oxbringan under en lång tid, vilket ger ett mört kött, på låg temperatur vilket gör att köttet inte blir överkokt. Vilken temperatur du vill använda dig av är en smaksak, men här kör jag oxbringan på 56 C. Det ger ett medium kött som blir saftigt och väldigt mört. Ett givet tillbehör till din oxbringa är picklad rödlök!

Trip Tip Sous Vide barbecue

Tri Tip är en av de styckningdetaljer som genomgår den största förändringen när man tillagar den Sous Vide. Trip Tip går från att vara en ganska grov bit, med mycket senor och fett, till att bli en otroligt mör och smakrik köttbit  Tack vare själva Sous Vide tekniken bevaras allt fett kvar i köttet som en smakbärare. Tri tip eller kommer inte från oxens rygg, som vanlig rostbiff, utan från en muskel nedanför ländstycket. Stycknings­detaljens form, triangulär, har gett maträtten namnet Tri Ti.  Sedan 1950-talet har Tri Tip varit en populär specialitet i staden Santa Maria, Kalifornien.

Recept perfekt julskinka – Sous Vide

Julskinkan måste väl ändå klassas som en av julens viktigaste maträtter? Frågan många ställer sig är hur man lyckas med den perfekta, möra och saftiga julskinkan? Gör du den enligt receptet nedan kommer du lyckas. Tack vare att julskinkan tillagas Sous Vide behåller skinkan alla goda safter och smaker. Jag vill passa på att slå ett slag för att köpa en Svensk ekologisk skinka som i alla fall enligt mig blir ännu snäppet bättre i smaken än en icke ekologisk. Vid tillagning av julskinka är det viktigt att du tänker på att kärnan måste uppnå minst 65 grader om du tänker bjuda någon gravid på den. Som tillbehör passar picklad rödlök alldeles ypperligt till.