Kycklingvingar med honung och vitlök – Sous Vide

Kycklingvingar, eller Chicken Wings, Sous Vide ger dig ett perfekt resultat varje gång. Många skulle nog tror att kycklingvingarna blir slemmiga och gelatinaktiga när de tillagas Sous Vide. Men det är helt fel, de blir supersaftiga och helt perfekta! Tack vare att de avslutas i ugnen på riktigt hög värme får de även den där knapriga ytan som de ska ha. Servera gärna med en Blue Cheese dipp för ett fulländat snack!

Egg Bites Sous Vide

Om du lagar Egg Bites Sous Vide får du ett supergrymt snack som passar lika bra till frukost som till mellanmål. Tack vare den perfekta temperaturprecisionen med hjälp av Sous Vide kan du få exakt den krämighet du önskar på dina bites. Egg Bites är något som den amerikanska kedjan Starbuck haft på sin meny sedan en tid tillbaka och har blivit en stor succé. Man kan i princip ha i vad man vill, men jag har kommit fram till att min stora favorit är receptet med bacon, färskost och Gruyere.

Recept majs – Sous Vide

Att tillreda majskolvar med hjälp av Sous Vide är busenkelt! Tack vare att majsen tillagas i förslutna påsar, helst vakuumpackade, blir de extra saftiga och smakrika. Dessutom behåller de alla sina näringsämnen som annars kokas bort vid traditionell tillagning i varmt vatten i en kastrull. Visste du att majs under lång lång tid har använts som föda? Enligt vissa fynd påbörjades odlande av majs i Sydamerika och Mexiko redan för 10 000 år sedan!

Recept Kimchi

Kimchi är en Koreansk sallad på mjölksyrade och jästa grönsaker med bland annat röd chili, vitlök och ingefära. Kimchi kan göras på ett otal sätt med olika grönsaker. Kimchi är förmodligen den koreanska rätt som är allra mest känd utanför landet och den vanligaste ”banchan”, sidorätten, i Korea. Kimchi kan också användas som ingrediens i andra rätter, till exempel är den ett måste i den välkända Koreanska rätten Bibimbap. Den vanligaste kimchin gör man på salladskål, även kallad kinakål. Det går även bra att göra din Kimchi på Pak Choi. 

Picklad eller inlagd vitlök

Inlagd vitlök är ett uppskattat tillbehör med mycket smak som passar precis lika bra i varma maträtter som tillbehör vid sidan av. Genom att koka vitlöksklyftorna får de en mildare smak som därefter kompletteras med starkare smaker från marinadens kryddning. Marinaden i det här receptet på inlagd vitlök kan varieras beroende på vilken smaksättning du själv föredrar. Det häår receptet är dock en ganska bra start att börja med! Ett stort plus är att detta håller sig fräsch i flera veckor i kylen. Inlagd vitlök är betydligt mildare än vad en färsk vitlök är och passar mycket att ha som tillbehör till mat eller ingrediens i annan mat.